IT Tools

Phishing?

Wanneer je in een e-mailbericht gevraagd wordt om te klikken op een link waar je geacht wordt een login/wachtwoord of andere vertrouwelijke data in te voeren ... Doe het niet! Tenzij je zeker weet dat deze e-mail in orde is en informatie bevat die je verwacht. Neem eventueel contact op met de afzender om te verifiëren of hij/zij jou een e-mail heeft gestuurd. Delete de e-mail direct (Shift + Delete) of neem voor de zekerheid contact op met de IT helpdesk. We hebben liever dat je een keer teveel contact opneemt, dan op een verkeerde link klikt. Lees hier meer over phishing, dit schreven we er eerder over op intranet.

Malware? Blijf alert!

Thuis of op het werk, het risico van een malware infectie blijft zeer hoog! Recente ontwikkelingen laten nieuwe campagnes zien van kwaadwillenden die malware willen verspreiden in bedrijfsnetwerken. Krijg je mail met attachments, soms zelf schijnbaar van bekende personen, en je herkent het attachment niet? Open het niet, maar verwijder de e-mail per direct! Lees hier meer over recente malware campagnes. Oproep: stuur jij weleens een e-mail naar een collega met een .docx bestand? Zet er dan een paar regels tekst bij. Dan weet de ontvanger dat het een ‘echte’ e-mail is en geen vorm van phishing.

Gebruik geen eigen IT materialen thuis

Het kan verleidelijk zijn om met je eigen IT materialen te gebruiken om thuis te werken. We vragen je dit niet te doen i.v.m. de beveiliging. Werk je thuis, gebruik je laptop van kantoor! Heb je aanvullende ICT materialen nodig? Overleg met je manager en/of neem contact op met de IT Helpdesk om eventuele mogelijkheden te bespreken.

Wachtwoord wijzigen via VPN

Je kan je Iddink Group Microsoft wachtwoord ook online aanpassen via de VPN verbinding. Elke gebruiker ontvangt diverse herinneringsmailtjes zodra je een nieuw wachtwoord moet aanmaken. Wijzig op tijd je wachtwoord, want zodra deze verlopen is kan je ook geen VPN verbinding meer opbouwen. En dan moet je wél naar kantoor. - Mac en Linux gebruikers kunnen dit doen via een RDS server en gebruik de toetsencombinatie <Ctrl>+<Alt>+<End>. - Windows gebruikers hoeven alleen de VPN verbinding aan te zetten en kunnen dan met <Ctrl>+<Alt>+<Del> hun wachtwoord aanpassen.

Klik hier voor de VPN handleiding.

Sanoma Learning Microsoft Office365 omgeving

Later dit jaar wordt de Iddink Group Microsoft Office365 omgeving geïntegreerd met die van Sanoma Learning. Ook zullen we dan overstappen op 2FA, waarbij je naast je gebruikersnaam en wachtwoord ook een code moet ingeven die naar je mobiele telefoon wordt gestuurd. Dit is een extra veilige manier van inloggen. Uiteraard volgt hier nog uitgebreide informatie over. Let op: Helaas zijn er momenteel binnen Sanoma valse phising e-mails van de zogenaamde ‘IT.Controle.sanoma.com in omloop. Mocht je deze onverhoopt ontvangen, klik hier niet op en delete deze via Shift + Delete.

Online post-its plakken

Miro.com is ideaal om te gebruiken als digitaal whiteboard tijdens een online brainstorm! Zo kan je online post-its plakken. Je kan je hele (online) meeting of werksessie digitaal voorbereiden en faciliteren met miro.com.

Aantekeningen maken, documenten uploaden, een link naar een filmpje, maar ook samen brainstormen. De deelnemers aan de meeting kun je (vooraf) een link sturen die toegang geeft tot het whiteboard. Tijdens de meeting kunnen zij ook zelf input leveren. Ideaal en effectief. Bekijk hier de demo.

Vergader met de Iddink Group achterwand

Vergaderen met je camera aan geeft je meer interactie met je collega’s. Dit maakt het vergaderen persoonlijker en dynamischer.

Nu kan je ook de Iddink Group ‘achterwand’ uploaden. Het logo staat in de linkerhoek en op het witte deel, komt je eigen gezicht in beeld. Klik hier om te lezen hoe je dat simpel doet en de afbeelding die je ervoor nodig hebt, staat op op deze intranetpagina.

Vragen?

Team IT Helpdesk helpt je graag! Mail naar helpme@iddinkgroup.com of bel 0318 - 20 05 00