Praktische tips

Van genoeg bewegen tot kort vergaderen, of maak eens een wandeling. Thuiswerken is toch echt anders dan op kantoor. En welke koffie lekkerder is, dát mag je zelf bepalen :).

01

Neem de hygiëne maatregelen in acht

Ook als je thuiswerkt, is het belangrijk je werkplek schoon te houden. Vergeet niet je toetsenbord eens te reinigen. Je zal verbaasd zijn hoeveel viezigheid daaruit komt.

02

Beweeg genoeg

Voor je het weet, zit je toch al snel langer achter je computer dan je denkt. Vergeet niet af en toe even een wandelingetje te maken. Even je schouders optrekken tot je oren, inademen en je schouders loslaten. Na 2 of 3 keer een break te hebben gehad zou het goed zijn om dan weer iets langer te bewegen.

03

Hou je meetings kort en bondig

Uit gemak plan je al snel een half uurtje of langer in iemands agenda. Is dat echt nodig of kan je het ook af met een kwartiertje bellen? Zo houdt iedereen wat lucht in zijn agenda!

04

Creëer een comfortabele thuiswerkplek

Nu we langer thuiswerken is het belangrijk dat ook je thuiswerkplek zo ergonomisch mogelijk is ingericht. Dit is ter behoud van je eigen lijf.

05

Lunchtime: take a break ...

Vermijd eten achter je laptop, neem even een pauze. Bak een lekker eitje, strek je benen en maak een korte wandeling! Berg je laptop aan het eind van je werkdag op, en maak van je thuiswerkplek weer je thuis.

06

Blijf in contact ....

Soms zie je collega's of je manager lange tijd niet. Elkaar toch af en toe even echt in de ogen kijken, blijft belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld je bila met je manager ook wandelend houden. Zo combineer je het nuttige met het aangename.