Thuiswerken is de norm

Al weer een half jaar verrichten we vanuit huis onze werkzaamheden. Thuiswerken is de nieuwe norm. Bij alle bedrijven is dit aan de orde van de dag, en niemand staat dan ook gek te kijken als je achtergrondgeluiden zoals een parkiet of blaffende hond hoort. We zijn enorm trots dat ons bedrijf haar operatie geheel vanuit huis, op een paar uitzondering na zoals het magazijn, kan uitvoeren. We zien dat de hang naar persoonlijk contact groter wordt. Dat is ook niet gek. Je 'normale' dagelijkse gang naar kantoor vormt een groot deel van het sociale aspect in je leven. Dat is nu deels weggevallen. Een praatje via een MS Teams vergadering is toch wel anders dan bij het koffieapparaat op kantoor. We volgen de aankomende weken het advies van de landelijke maatregelen en daarom blijven we nog gewoon thuis werken. De scholen zijn weer open. Indien je vanwege de noodzaak toch een school 'moet' bezoeken let dan goed op je gezondheid en neem onderstaande maatregelen in acht. Lees hieronder verder.

Mag ik naar kantoor komen?

De kantoren in Amersfoort, Deventer, Ede en Leeuwarden zijn minimaal geopend. Het principe van 'je mag één dag op kantoor werken' is tot nader order opgeschort. Het spreekt voor zich dat de hygiëne maatregelen ook op kantoor moeten worden nageleefd. Meld je wel even aan of af bij de locatiecoördinator. Wie zijn de locatiecoördinatoren? Amersfoort: Team Office Support Deventer: Hester van Lindenberg Ede: Fred Metselaar en Reynoud Hagenbeek als achtervang Leeuwarden: Antoinette de Jong en Petra van den Brink als achtervang Zuidhorn: Janet van der Velde (kantoor is nog dicht) Mag ik bezoek op kantoor ontvangen? In principe is het antwoord "nee". Mocht het toch noodzakelijk zijn, stem het dan af met de locatiecoördinatoren.

Op bezoek bij scholen en klanten -alleen bij noodzaak-

Ons beleid is bijgesteld en voorlopig mag je dus niet op bezoek bij scholen en klanten. Jouw gezondheid is voor ons echter heel belangrijk. In geval de noodzaak er is, neem dan onderstaande spelregels in acht:

  • voel je jezelf okay om op pad te gaan, dan is het voor ons als werkgever goed. Val je onder de risicogroep, dan is het dringende verzoek vanuit huis te blijven werken.
  • blijf je bij elk bezoek afvragen of de afspraak online kan, of dat locatiebezoek echt nodig is. Als het digitaal kan, heeft dat nog altijd onze voorkeur.
  • informeer vooraf bij je afspraak of de hygiëne maatregelen in acht genomen worden en of er genoeg geventileerd kan worden. En bevestig deze afspraken ook aan de klant (een standaard tekst is beschikbaar via Team Training & Advies).
  • neem zelf de hygiëne maatregelen ten alle tijden in acht.
  • we raden het dragen van een mondkapje aan (beschikbaar via Office Support of declareer ze).

Geef je een training of ondersteuning op locatie?

Alle fysieke trainingen zijn per direct voor de laatste dagen van de maand september en de maand oktober omgezet in online trainingen.

Trainingen in Amersfoort - hoe zit het?

De trainingslokalen in Amersfoort zijn heringericht conform de coronamaatregelen. Dat betekent een maximaal aantal cursisten van 15 per bijeenkomst. Team Office Support werkt nauw samen met de trainer om de coronamaatregelen na te leven (denk hierbij aan de ontvangst, de koffie met wat lekkers, extra schoonmaken van de laptops, de lunch, mondkapjes beschikbaar stellen etc.). Ook ontvangen cursisten vooraf nog een extra e-mail met daarin onze beleid en de maatregelen. Let op er worden dus even geen trainingen op locatie gegeven!

Ventilatiesystemen in onze kantoren

Hieronder zetten we op een rij hoe de ventilatie in onze kantoren is geregeld. Voel je vrij om op je werkplek de ramen geregeld open te zetten.

  • Amersfoort > in het kantoor in Amersfoort is een klimaatsysteem ingebouwd waarbij continu buitenlucht wordt ingeblazen. Een klein deel van die lucht (max. 20%) wordt hergebruikt om de temperatuur te regelen. Het klimaatsysteem heeft een stoffilter welke jaarlijks wordt vervangen.
  • Deventer > dit kantoor kent geen mechanische ventilatie. Er moet geventileerd worden door de ramen continue open te houden.
  • Ede > in het kantoor in Ede is elke ruimte aangesloten op de centrale luchtbehandelingsinstallatie. De ventilatie kan handmatig per ruimte worden ingesteld. Er wordt alleen lucht van buiten naar binnen gebracht, er wordt geen lucht gerecirculeerd. Ook hier is een stoffilter aanwezig dat jaarlijks wordt vervangen. Eind september vindt er een gepland 'groot onderhoud' plaats aan de luchtbehandelingsinstallatie in het kantoor aan de Galvanistraat.
  • Leeuwarden > in het kantoor in Leeuwarden is een klimaatsysteem ingebouwd waarbij continu buitenlucht wordt ingeblazen. Een klein deel van die lucht (max. 20%) wordt hergebruikt om de temperatuur te regelen. De ventilatiesystemen hebben een stoffilter welke jaarlijks wordt vervangen.
  • Zuidhorn > dit kantoor is nog niet open. Elke verdieping in dit kantoor heeft een grote ventilator die handmatig bedient moet worden. De ventilatoren blazen buitenlucht naar binnen, er wordt geen lucht gerecirculeerd.

P.S. we spreken over een klimaatsysteem omdat het voor zowel koude als warme lucht zorgt, afhankelijk van de buitentemperatuur.