Welkom bij de eerste editie van het online magazine van Eduarte


Beste relatie,

Via deze online publicatie delen we praktijkverhalen met u en praten wij u graag bij over de ontwikkelingen bij Eduarte. Hiermee komen we tegemoet aan de wens van onze klanten om ook op management en bestuurlijk niveau informatie en ontwikkelingen te delen.

Elke dag het onderwijs een stapje beter maken, is ook binnen ons bedrijf de dagelijkse drijfveer.

Dat bijpraten hadden we graag live gedaan, zodat ik u net als vorig jaar tijdens een van onze klantendagen had kunnen ontmoeten. Maar door COVID-19 ziet de wereld er heel anders uit. Als onderwijspartner zijn wij ons ervan bewust wat u als schoolleider, ICT manager en andere betrokkenen binnen de onderwijsinstelling de afgelopen maanden op uw bordje heeft gekregen. Ik spreek graag nogmaals mijn waardering uit voor de grote mate van flexibiliteit van alle onderwijsinstellingen en docenten in heel Nederland.

Functionaliteiten ontwikkelen die er toe doen. Dat doen we niet alleen, maar juist samen met u. Enerzijds gedreven vanuit trends uit het onderwijs (zie artikel pagina 4), technische ontwikkelingen en de veranderende maatschappij, maar ook vanuit het wensenproces conform de vernieuwde Service Level Agreement (SLA). Elke onderwijsinstelling is vertegenwoordigd en kan suggesties voor verbetering aangeven. Deze worden getoetst en uiteindelijk gegroepeerd op thema in de Eduarte roadmap opgenomen. Zo ontwikkelen we onze software in nauwe afstemming met de instellingen.

Diverse onderwijsinstellingen delen in dit magazine hun praktijkverhalen met u. Van flexibilisering van hun onderwijs, hoe een fusie en implementatiebegeleiding hand in hand gingen en de uitdagingen die er bij de implementatie van de module Toets- en Examenlogistiek komt kijken. Echte verhalen waarin u ook leest over de obstakels die overwonnen moesten worden.

Om een beter beeld van de status en acceptatie van lange termijnontwikkelingen in de mbo-onderwijsmarkt te krijgen, hebben wij eerder dit jaar een gebruikersonderzoek voor Eduarte laten doen. Deze verkenning biedt ons daarmee een toets voor onze visie. De inzichten leest u vanaf pagina 8. Later dit kwartaal nodig ik u graag uit voor een digitale versie van ons klantevent waarin we u meenemen in onze plannen voor 2021.

Tot slot, we hadden begin dit jaar nooit kunnen bevroeden dat werken op afstand voor iedereen van toepassing zou zijn. En zeker voor de implementaties met impact op de bedrijfsvoering zoals bij Alfa-college, ROC Nijmegen en ROC Menso Alting. Is dat schakelen. Niet alleen voor de project betrokkenen binnen de school, maar ook voor onze collega’s was het wennen. We zijn dan ook trots dat deze migraties, ondanks de nodige uitdagingen, toch doorgang vonden.

Ik wens u veel leesplezier. Mocht u suggesties voor ons hebben, laat ons het weten via communicatie@iddinkgroup.com.

Jelmer Kleingeld

Commercieel Directeur Iddink Group B.V.

Onze visie

AAN staan betekent dat er energie stroomt. Alleen met energie sta je maximaal aan, leer en ontdek je en kom je vooruit. Het enthousiasme van leerlingen en studenten om te leren, blijft makkelijker aan staan met de aandacht en energie van mensen om hen heen zoals docenten, ouders/verzorgers, een coach of mentor. Met onze dienstverlening willen we er dagelijks voor zorgen dat van die kostbare energie niets onnodig opgaat aan alles wat er nodig is om onderwijs te realiseren.