Malmberg,
toen en nu

Onderwijs zit bij Malmberg in het DNA. Al sinds Louis Carel Gerard Malmberg op 5 juni 1885 zijn boek- en papierhandel begint. Deze zaak groeit al snel uit tot een succesvolle boekhandel en uitgeverij.


Wanneer Louis Malmberg op 9 september 1919 overlijdt, neemt C.N. Teulings’ Koninklijke Uitgevers Maatschappij het bedrijf over. Malmberg is nu de grootste katholieke schoolboekenuitgever van Nederland.


1949

Boekenreeks Arendsoog

Een grote doorbraak volgt in 1949. De eerste Arendsoog van Jan Nowee verschijnt, het begin van de zeer succesvolle kinderboekenreeks. In 1964 wordt Malmberg onderdeel van de VNU en daarmee uitgever van de Okki en Taptoe. De jaren erna ontwikkelen we ons als succesvolle uitgeverij voor kinderboeken en lesmethoden.

1985

Explosieve groei

In 1985 viert Malmberg het 100-jarig bestaan. We maken een explosieve groei door, onder meer dankzij succesvolle methodes als Taal actief en De wereld in getallen. Methodes die nog steeds zeer succesvol zijn.

2004

Sanoma

We spoelen door naar 2004. Sanoma neemt Malmberg over, dat vanaf nu valt onder Sanoma Learning. In 2009 vieren we de 90e verjaardag van Okki, Bobo en Taptoe. Samen met National Geographic Junior en de Boektoppers voor het voortgezet onderwijs gaan zij zelfstandig verder bij Blink Uitgevers. Tijd om ons nog meer te richten op het onderwijs.

2012

Toetsen en examens

In de zomer van 2012 nemen we Bureau ICE over, expert in het maken van toetsen en examens voor het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. We geloven erin dat digitaal leren de leerling en student verder helpt.

2017

Digitaal

Digitaal leren betekent meer motivatie en meer leerrendement. Daarom investeren we veel in digitaal leren. Met resultaat: de eerste adaptieve trainers én digitale versies van succesvolle methoden zijn een feit. En sinds 2017 bestaat Max van Malmberg: een slimme oplossing die docenten meer tijd, rust en ruimte geeft.