Wie is
Sanoma Group?

De wortels van Sanoma dateren van 1889 toen Päivälehti, een in Helsinki gevestigd dagblad, werd opgericht. Tegenwoordig publiceert Sanoma een groot portfolio aan tijdschriften en kranten in Finland en Nederland. We beheren tv-zenders en radiostations in Finland en ontwikkelen online diensten voor onze eigen merken en voor klanten. Tot ons bedrijf behoren ook de educatieve bedrijven die actief zijn in vijf Europese landen en meer dan 4.400 professionals in dienst hebben. De totale omzetbedraagt €1,3 biljoen.

Sanoma is een vooraanstaand media- en educatiebedrijf dat elke dag het leven van miljoenen mensen weet te raken. Met onze mediaproducten bieden we interessante content aan consumenten en unieke marketingoplossingen aan zakenpartners. Onze educatieve activiteiten zorgen ervoor dat docenten optimaal de talenten van elk kind kunnen ontwikkelen.

“Sanoma is een ontzettend gaaf contenthuis met mooie merken”

Koploper in leeroplossingen en consumentenmedia

Als toonaangevend multichannel media- en educatiebedrijf wil Sanoma koploper zijn binnen de sector. Concreet bieden we de volgende media:

Tijdschriften

We publiceren tijdschriften via werkmaatschappijen in drie landen en zijn marktleider in Nederland en Finland. We hebben een passie voor content en vinden het geweldig om tijdschriftmerken te ontwikkelen die verder gaan dan print en een belangrijke rol spelen in het leven van onze klanten. We vinden voortdurend aansluiting bij de interesses van onze lezers en de zakelijke doelen van adverteerders.

Online media

Het grootste deel van onze populaire print-, radio- en tv-merken heeft zeer populaire online-diensten. Daarnaast zijn er onze digitale marktplaatsen. We ontwikkelen online diensten voor onze klanten, waarbij continue innovatie voorop staat.

Televisie en radio

Sanoma heeft in Finland vier vrij toegankelijke tv-zenders en een aantal online betaalde tv-diensten. We combineren sterke tv-zenders met innovatieve video on demand, second screen apps en andere moderne digitale formats om zoveel mogelijk aandacht te genereren voor onze populaire programmaformats.

Nieuwsmedia

Al sinds onze oprichting vormen nieuwsmedia de kern van ons bedrijf. In Finland publiceren we Helsingin Sanomat (het grootste dagblad van Scandinavië), Ilta-Sanomat, de marktleider in mobiele diensten en online nieuws, en de gratis krant HS Metro. De online businessportal Taloussanomat begon als gedrukte krant, maar is nu de grootste digitale zakelijke nieuwsdienst van Finland.

Onze bijdrage aan de maatschappij:

  • Journalistieke content ondersteunt vrijheid van meningsuiting en onafhankelijke dataverzameling.
  • Lokaal entertainment draagt bij aan gedeelde waarden en ervaringen.
  • Dataverzameling draagt eraan bij dat doelgroepen relevante content krijgen aangeboden, waarbij de focus ligt op het voorkomen van een ‘informatiebubbel'.

De activiteiten van Sanoma zijn verdeeld over drie gebieden:

image

Sanoma Learning

image

Sanoma Media Finland

image

Sanoma Media Nederland