Een geslaagd examen!

Op 12 juni ging op veel plekken in Nederland de vlag uit. Een spannende dag voor uw examenkandidaten, uw team maar ook voor Magister. Alles werd op alles gezet om de juiste scores op het juiste moment paraat te hebben.

Wij kijken terug op een goed verlopen proces. Direct na de bekendmaking van de Cito-normering konden scholen probleemloos de normering inlezen in Magister. En ook niet geheel onbelangrijk, dit jaar worden de examenresultaten op de vernieuwde manier via BRON (DUO) uitgewisseld. Ook dit verloopt zonder foutmeldingen. Maanden van voorbereiding om aan alle nieuwe wet- en regelgevingaspecten te verwerken, doet z’n werk in Magister én in BRON. Uiteraard was onze klantenservice extra bemand om scholen te ondersteunen. Aan het einde van de dag kon bij ons ook de vlag uit.Voorbereidende werkzaamheden en extra ingebouwde controles


Sinds dit schooljaar biedt Magister als service een extra controle op de PTA-resultaten. Vorig jaar werd Nederland namelijk opgeschrikt, omdat van meer dan 300 leerlingen het diploma ongeldig werd verklaard. Dit kwam onder meer omdat er PTA-resultaten bij scholen ontbraken en dan mag een leerling het examen niet doen. Om scholen te ondersteunen in deze controle heeft Magister als extra service een aantal nieuwe opties ingebouwd.


Ook hebben scholen van Magister een waarschuwing ontvangen als zij nog oude ILT-codes gebruikten voor het vmbo. Deze codes zijn alleen voor bezemkandidaten bedoeld en dat kan problemen opleveren, en dat wilden we natuurlijk allemaal liever voor zijn.


Magister viert met je mee


Het symbolisch uitzwaaien is vormgegeven in de ‘Magister viert met je mee’-actie. Voor geslaagde eindexamenkandidaten heeft Magister een animatie ontwikkeld waarbij we hen symbolisch uitzwaaien en een mooie toekomst wensen. Daaraan vooraf ging een Tag & Win-actie via social mediakanalen. Hij of zij kon in aanmerking komen voor het winnen van één van de 50 Tony Chocolonely-Oreo taarten. De actie was een groot succes met mooie bereikcijfers, kijk op www.magister4tmetjemee.nl voor meer informatie en de feestelijke uitreiking aan 3 geslaagde leerlingen.