Uitgelicht

Introductie welkomstpakket Magister groot succes

Voor de aankomende nieuwe leerlingen heeft Magister een welkomstpakket voor scholen ontwikkeld. Speciaal bedoeld om de nieuwe lichting ‘bruggers’ bekend te maken met alle mogelijkheden van Magister. Dit aanbod bleek in een grote behoefte te voorzien.

Sommigen nieuwe leerlingen kennen Magister al via een oudere broer of zus, maar soms is het nog volledig nieuw. En ook als Magister bekend is, zijn er vaak mogelijkheden onbekend. Een korte introductie over het gebruik van Magister is dan erg prettig op de kennismakingsdag. Het welkomstpakket bestaat uit een brugklasfolder, posters en een banier. Voor ouders en leerlingen is ook een filmpje ontwikkeld, dat in één minuut vertelt wat Magister is.


Met al deze middelen brengen we nieuwe leerlingen en ouders zo snel mogelijk op stoom met Magister.

Nieuw klantportaal voor verdere serviceverhoging

Achter de schermen wordt gewerkt aan de implementatie van een nieuw klantportaal, uiteraard ontwikkeld in samenspraak met gebruikers. Enerzijds voor het vastleggen en volgen van technische meldingen, anderzijds voor het delen van kennis. Tevens wordt dit dé plek waarop alle handleidingen, tutorials, nieuwsbrieven, het terugkijken van webinars en meer te vinden zal zijn. Zo kunnen we u nog beter ondersteunen. Informatie over de introductie volgt binnenkort.

Docenten App opnieuw verbeterd

Ook de Magister app is in ontwikkeling om zo verder in te kunnen spelen op behoeften vanuit het onderwijs. De nieuwe Docenten App wordt continu aangevuld met nieuwe functionaliteiten. Alles om het de docenten zo makkelijk mogelijk te maken en in hun werk te ontlasten. Nieuw is het menu-item Toetsen, dat is ingevoegd.


Hierin staat een lijst met toetsen die via het web of de app in de agenda zijn gepland. De belangrijkste voordelen? Eén invoerscherm voor leerlingen uit verschillende studies en één invoer voor leerlingen die het vak op verschillende niveaus volgen. Daarnaast biedt de app nu de handige mogelijkheid om cijfers alvast in te voeren en ze later te publiceren. Hiermee komen we tegemoet aan een lang gekoesterde wens van onze gebruikers.