Leerlingbegeleiding

De meeste scholen willen voorbereidingen treffen om verdere digitalisering, flexibilisering en gepersonaliseerd leren vorm te geven binnen hun huidige onderwijsproces. Maak kennis met drie voorlopers die hun onderwijs zodanig hebben ingericht dat leerlingen, leerdoelen en coaching werkelijk centraal staan.

Het goed begeleiden van leerlingen vraagt om inzicht in actuele informatie over leerlingen. In Magister moet de juiste informatie efficiƫnt ingevoerd en bijgehouden kunnen worden. Als dat goed geregeld is, kunnen docenten zich goed focussen op hun coachende taken en op lesgeven op maat. In het afgelopen jaar heeft Magister de ondersteunende taken een stuk gemakkelijker gemaakt. Zoals het uitstellen van publiceren van de ingevoerde cijfers: zo kan de docent eerst met leerlingen de gemaakte opdracht of toets bespreken. Ook biedt deze optie leerlingen de mogelijkheid om hun resultaten eerst met hun ouders/verzorgers te bespreken.

Voor leerlingbegeleiding is voor de docent ook de communicatie met ouders/verzorgers cruciaal. De berichtenmodule biedt die mogelijkheid. Communicatie is hierin zowel mogelijk met groepen als met geselecteerde leerlingen. Wilt u ook kennismaken met de module Leren & Lesgeven in Magister? Op 11 november is een gratis webinar. Schrijf u hier in. Door invoering van het verzuimoverzicht in Magister krijgen docent en mentor meer informatie over het verzuimgedrag van een leerling. In het komend schooljaar voegen wij hieraan ook het mentoroverzicht toe. Afgelopen jaar heeft Magister in samenwerking met TIG het Coaching Dashboard ontwikkeld voor mentoren. Hiermee biedt Magister niet alleen meer inzage aan mentoren, maar krijgen zij ook proactieve signalering. Bij tientallen scholen is inmiddels het Coaching Dashboard ingevoerd. Wij hopen en verwachten dat steeds meer scholen gaan kiezen voor het Coaching Dashboard. Zodat steeds meer mentoren in het voortgezet onderwijs betere informatie hebben voor het begeleiden van hun leerlingen.

Van traditioneele stempel naar bewust kiezen voor eigen leerroute

Citadel College ziet het licht met onderwijsconcept Lumen

RSG Magister Alvinus wil leerlingen eerder, simpeler en beter begeleiden