Een goede voorbereiding

..is het halve werk. Met deze tips houdt u tijd over voor wat u blij maakt in uw vak. Of u dat nou als extra tijd inzet voor begeleiding, voor een extra project of als ontwikkeltijd. Haal meer uit Magister, u kunt het gebruiken.

Wie is wie

Een nieuw schooljaar staat voor de deur. Als docent krijgt u weer nieuwe groepen leerlingen in de klas. Probeer dan maar eens al die namen en gezichten te onthouden! Toch is het fijn om vanuit pedagogisch oogpunt de namen van de kinderen snel te kennen. Daar hebben we in Magister een leuke tool voor. In het lesdashboard kunt u de Wie-is-Wie tool opstarten. Via een Memory-achtig spel kunt u een bepaalde groep leerlingen in beeld krijgen en de namen proberen te koppelen aan de foto’s. Een snelle, speelse manier om u te helpen bij het leren van de namen!

Controleer het PTA in Magister

Op het moment dat de PTA-toetsen in Magister staan, kunt u als docent voor uw eigen vak snel een controle uitvoeren of deze conform aanlevering is ingevoerd. Via het cijferinvoerscherm kunt u eenvoudig filteren op de PTA-toetsen van uw vak. Wilt u controleren of het SE-cijfer wel juist wordt berekend? Dubbelklik op de gemiddelde kolom die het SE-cijfer berekent om de onderliggende berekening te bekijken. Klopt er iets niet? Geef het dan zo spoedig mogelijk door aan de verantwoordelijke binnen uw school.

Bespaar tijd en zet uw succesvolle studiewijzers van dit jaar over

Werken met studiewijzers kent veel voordelen. Maar één van de belangrijkste voordelen is toch wel dat u de hele leerlijn die u heeft klaargezet het volgende schooljaar zo weer opnieuw kunt gebruiken. In de nieuwe leeromgeving van Magister kunt u eenvoudig studiewijzers maken op basis van een lesmethode. Of u kunt uw eigen ontwerp of een sjabloon van de school gebruiken. In het actiemenu aan de rechterkant vindt u de knop ‘Kopieer studiewijzer’ Daarmee maakt u eenvoudig een kopie. Zodra de nieuwe klassen voor volgend schooljaar in Magister bekend zijn, kunt u deze nieuwe klassen direct koppelen aan de gekopieerde studiewijzer. En klaar is Kees! Zo blijft er tijd over om het lesmateriaal nog eens tegen het licht te houden, een uitdagende opdracht toe te voegen of met een collega een vakoverstijgend project te bedenken. En ook dat kunt u direct in de nieuwe leeromgeving van Magister opnemen, zodat leerlingen al hun leerlijnen overzichtelijk bij elkaar hebben.

Haal meer uit Magister Web

Er is altijd behoefte aan meer tijd voor de leerling en minder tijdsbesteding aan administratieve taken. Dan is het prettig dat u bekend bent met de mogelijkheden in Magister Web die het afgelopen jaar erbij zijn gekomen. In het onderstaande webinar nemen we docenten en mentoren mee met tips en trucs. Behandeld worden:

  • Lesdashboard - handige functies tijdens aan- en afwezigheid registratie;
  • Verzuimoverzichten en mogelijkheden voor de mentor;
  • Uitgesteld publiceren van cijfers, cijferoverzicht en profielwerkstuk;
  • Berichten versturen aan leerlingen en ouder(s);
  • Wat kunt u verwachten in Magister Web voor het komende schooljaar ’21-‘22.

Binnenkort zijn er vernieuwde instructievideo’s beschikbaar waar u als docent binnen twee minuten uitleg krijgt over een functionaliteit in Magister. Wilt u op de hoogte worden gebracht zodra deze beschikbaar zijn? Meldt u dan onderstaand aan.

Bewezen oplossingen beschikbaar in nieuwe leeromgeving van Magister

U kunt eenvoudig direct aan de slag met het Magister Innovatiepakket voor leerlingbegeleiding en gepersonaliseerd onderwijs. Deze nieuwe leeromgeving is gebaseerd op functionaliteit van Magister.me. Meer dan honderd scholen werken inmiddels met deze oplossingen om meer maatwerk te kunnen bieden aan leerlingen door differentiëren! Bekijk onderstaand de uitgebreide kennismaking met de functionaliteiten om u te ondersteunen. Heeft uw school geen Magister Innovatiepakket of Magister.me en wilt u hier meer informatie, vul dan het formulier in. Alleen goed geïnformeerd maakt u gefundeerde keuzes!

Maak kennis met dé toetsapplicatie

Quayn is dé toetsapplicatie voor het voortgezet onderwijs. Wilt u kennismaken met de mogelijkheden die Quayn biedt? Schrijf u dan in voor het gratis webinar op 24 juni 2021 om 16.00 uur. Dit webinar is bedoeld voor zowel geïnteresseerde docenten die starten met Quayn als docenten die nog weinig ervaring hebben met de toetsapplicatie en meer willen weten over de mogelijkheden.

Heeft u interesse? Schrijf onderstaand gratis in.

Informatie verzuimoverzicht

Ontwikkelingsperspectiefplan