Beste lezer,

De aanloop naar het nieuwe schooljaar is altijd een bewogen periode. Dit jaar is die periode misschien nog hectischer dan anders, na een jaar waarin we ons telkens weer moesten aanpassen aan veranderingen in de onderwijssituatie. Van alle leerlingen weer in de klas naar iedereen toch weer thuis achter een scherm. En toen weer hybride onderwijs, waarbij het continu schakelen was tussen lessen op afstand en ‘live’ voor de klas staan.

Het afgelopen schooljaar is door docenten alles uit de kast gehaald de leerlingen zo goed mogelijk onderwijs te blijven bieden. Deze successen nemen we mee naar het nieuwe schooljaar! Want hoewel niemand weet hoe het nieuwe schooljaar er precies uit zal zien, één ding is zeker: er komt weer een start schooljaar aan.

In dit ‘Start schooljaar-magazine’ leest u dan ook als eerst hoe u successen kunt meenemen het nieuwe schooljaar in. Zo leggen we uit hoe studiewijzers uit Magister volgend schooljaar eenvoudig opnieuw ingezet kunnen worden. En hoe we u kunnen helpen bij de controle van het nieuwe PTA. Vervolgens kijken we vooruit: naar nieuwe successen voor 2021-2022. Heeft u al gehoord over de gloednieuwe OPP-module in Magister? Hiermee ondersteunt Magister u bij een onderwijsperspectiefplan voor leerlingen die extra zorg of aandacht nodig hebben.

In dit bewogen jaar zijn er ook leerlingen die minder goed zijn meegekomen. Zij hebben bij één of meerdere vakken leerachterstanden opgelopen. In dit magazine leest u hoe Magister kan helpen om leerachterstanden gestructureerd aan te pakken met dé bewezen oplossing waarmee al meer dan honderd scholen werken. Zodat alle leerlingen weer aan het werk kunnen op het niveau dat bij hen past!

Al met al kunt u zich met de informatie uit dit magazine goed voorbereiden op het nieuwe schooljaar. En uiteraard staan wij bij vragen altijd voor u klaar. Wij wensen u een goede schoolstart toe!

Heleen van der Laan, Product Manager Leren en lesgeven &

Harald van Voorst, Product Manager Magister

Onze visie

AAN staan betekent dat er energie stroomt. Alleen met energie sta je maximaal aan, leer en ontdek je en kom je vooruit. Het enthousiasme van leerlingen en studenten om te leren, blijft makkelijker aan staan met de aandacht en energie van mensen om hen heen zoals docenten, ouders/verzorgers, een coach of mentor. Met onze dienstverlening willen we er dagelijks voor zorgen dat van die kostbare energie niets onnodig opgaat aan alles wat er nodig is om onderwijs te realiseren.