image

DigiDeliveryID – Uw digitale factuur- en afleveradres

Vanaf schooljaar 2021 – 2022 is het mogelijk om met Magister het DigiDeliveryID uit te wisselen met leveranciers in de digitale leermiddelenketen. Het DigiDeliveryID is een unieke digitale identiteit voor uw school, waar distributeurs en uitgevers de bestelde digitale leermiddelen aan toekennen. Het is als het ware een digitaal factuur- en afleveradres voor uw organisatie. Door de uitwisseling van het DigiDeliveryID via Magister mogelijk te maken kunnen uw leveranciers nauwkeurig en betrouwbaar bepalen hoeveel de digitale leermiddelen daadwerkelijk gebruikt worden door gebruikers van uw school. Dit kan zelfs wanneer aparte of juist gezamenlijke bestellingen worden geplaatst door verschillende schoollocaties. Uw coördinator Directe Toegang ziet in de bevestiging van ‘Uitleverkeuze/ Centrale Registratieproces’ welke digitale omgeving de school/scholen gaan gebruiken. Daarbij worden ook de DigiDeliveryID’s vermeld.

Uitwisseling klasgegevens naar Noordhoff en ThiemeMeulenhoff

Magister biedt de mogelijkheid om klasgegevens uit te wisselen met Noordhoff Uitgevers en  ThiemeMeulenhoff. Met deze webservice komen gegevens van geselecteerde klassen en/of lesgroepen beschikbaar in de digitale omgeving van Noordhoff of ThiemeMeulenhoff. Hierdoor hoeft u niet meer handmatig klassen of groepen aan te maken en docenten toe te wijzen in de digitale omgevingen van deze uitgevers.

Linkjes naar digitale leermiddelen

In Magister kunnen docenten en leerlingen een overzicht krijgen van al hun digitale leermiddelen met direct de juiste linkjes, zodat ze met één klik naar het juiste leermiddel kunnen. Magister maakt het voor u makkelijk om deze linkjes voor uw gebruikers klaar te zetten. Voor een intern leermiddelenfonds doet Magister op basis van niveau, studie/profiel, vak en leerjaar suggesties om de juiste leermiddelen te koppelen. U kunt op deze manier binnen een paar klikken alle relevante leermiddelen koppelen voor een groep leerlingen en docenten. Als u gebruikmaakt van een extern leermiddelenfonds wordt het nog makkelijker. Magister haalt dan volledig automatisch alle relevante linkjes op en plaatst deze in de leeromgeving van leerlingen en docenten.

Koppeling met Entree Federatie van Kennisnet

Als uw school Magister gebruikt als ELO en/of identity provider, dan kunnen uw gebruikers inloggen met hun Magister-account bij partijen die zijn aangesloten bij Entree Federatie van Kennisnet. Zo hoeven uw gebruikers geen nieuwe accounts aan te maken, dus hoeven zij geen andere wachtwoorden en gebruikersnamen te onthouden. Zo kunnen uw gebruikers dan Single Sign-On bij deze partijen inloggen. Dit betekent dat, als gebruikers bij Magister zijn ingelogd, de gebruiker niet meer opnieuw hoeft in te loggen als ze toegang willen tot het materiaal van aangesloten partijen. Bijna alle uitgevers in Nederland zijn aangesloten bij Entree Federatie. Ook andere partijen in het onderwijs zijn aangesloten bij Entree Federatie. Kijk hier of uw leverancier ook is aangesloten

Wilt u weten hoe u zorgt dat u met Magister goed aansluit op de digitale leermiddelenketen?

Op Magister Service vindt uw beheerder:

  • Een handleiding digitaal lesmateriaal over o.a. de uitwisseling van klasgegevens naar Noordhoff en ThiemeMeulenhoff;
  • Een handleiding een duidelijke handleiding/ stappenplan voor het instellen van ECK iD.

Heeft u vragen over het DigiDeliveryID?

Neemt u contact op met de Klantenservice van Magister via de online serviceomgeving; Magister Service. Of neem contact op met uw accountmanager.

Alles over het ECK iD