Jaarovergang

Met de overgang naar het nieuwe schooljaar is het een logisch moment om stil te staan bij wat al goed gaat in het schoolproces en waar nog wat bijgeschaafd kan worden.

We weten dat PTA’s bij een jaarovergang veel stress geven. Iedereen wil immers de zekerheid over de foutloze inrichting van het PTA. Om het voor vaksecties en administratiemedewerkers makkelijker te maken mét meer zekerheid heeft Magister de importeerfunctionaliteit aangepakt. Zo kan het volledige PTA ingelezen worden, per vak of zelfs voor álle vakken. Het afgelopen jaar is door de enorme toename in online lessen ook de dataopslag gegroeid. De groei van de hoeveelheid data kan gevolgen hebben voor de performance en stabiliteit van uw Magister omgeving.

Sinds april 2021 kunnen in Magister collectief bijlagen bij berichten en ingeleverd werk van vorige lesperioden worden verwijderd. Uw school en uw gebruikers zijn erbij gebaat als u tijdig data opschoont.

Ook kunt u vanaf komend schooljaar gebruik maken van kloppende, volledige en actuele roosters voor leerlingen en docenten met de persoonlijke en dynamische roosterkoppeling. De roosterkoppeling zorgt er ook voor dat gepersonaliseerd leren (leren op maat) weer een stap dichterbij is gekomen door de vele (individuele) mogelijkheden die beschikbaar komen. Roostermakers die er al mee werken, besparen veel tijd. Bent u dit jaar gestart of bent u voornemens binnenkort te starten met de dynamische roosterkoppeling? Op 3 juni aanstaande is er een webinar, specifiek met tips over de jaarovergang.

Tot slot vergt het werken met Magister voor uw medewerkers inzicht en kennis van zaken, zodat uw processen naadloos kunnen blijven lopen. Aan de hand van gerichte training leren de meeste medewerkers efficiënter Magister te gebruiken. We lichten een aantal trainingen voor u uit die uw start schooljaar nog succesvoller kunnen maken.

Het nieuwe schooljaar wordt dynamischer

Wereldrecord foutloos PTA invoeren gebroken!

Data opschonen voor start schooljaar

Werken in Magister gemakkelijker en effectiever door training