Leermiddelenketen

In de leermiddelenketen neemt het ECK iD een belangrijke plek in. Het ECK iD maakt het mogelijk leerlingen betrouwbaar te verbinden met hun digitale leermiddelen op basis van zo min mogelijk persoonsgegevens.

Of u als school nu bestelt voor de leerling of de leerling zelf laat bestellen; Magister ondersteunt u met het ECK iD en de stappen die u als school daarvoor neemt.

Wat doet Magister nog meer voor de leermiddelenketen:

  • Het DigiDeliveryId helpt leveranciers om nauwkeurig te factureren.
  • In Magister kunnen docenten en leerlingen vanuit een overzicht met één klik naar het juiste leermiddel. Magister maakt het voor u makkelijk om deze linkjes voor uw gebruikers klaar te zetten.
  • Voor digitaal lesmateriaal van Noordhoff of ThiemeMeulenhoff kunt u klasgegevens uitwisselen, zodat handmatige toewijzing aan docenten en aanmaken van klassen of groepen overbodig wordt.
  • Met Magister als ELO en/of als uw identity provider hebben gebruikers het voordeel niet steeds opnieuw te hoeven inloggen voor het lesmateriaal van educatieve partijen die zijn aangesloten bij Entree Federatie van Kennisnet.
"Wist u dat het ECK iD bestaat uit een string van 128 tekens? In de voorbereiding op het nieuwe schooljaar bespaart het ECK iD een hoop tijd én geeft het zekerheid dat een leerling tot de juiste leermiddelen toegang heeft"

Alles over het ECK iD

Alles over Magister in de leermiddelenketen