image

Warm welkom aan uw nieuwe brugklasssers

De kennismaking van de nieuwe brugklassers met uw school zal enige creativiteit en planning van uw medewerkers vragen. Wellicht organiseert uw school de kennismaking online of is er tóch een dagdeel met fysieke activiteiten op school. Om nieuwe leerlingen goed mee te kunnen nemen in wat ze vanaf augustus kunnen verwachten, geeft een introductie in hoe Magister eruit ziet en werkt een stukje zekerheid. Dit jaar kregen wij het verzoek vooral de schermafbeeldingen ter beschikking te stellen waar de nieuwe leerlingen in eerste instantie mee te maken krijgen. Daar komen wij natuurlijk graag aan tegemoet.

In een ‘open’ powerpoint (.ppt en geen pdf) staan de belangrijkste schermen en wat je, als nieuwe leerling of ouder, ermee kunt of wat je ziet. Zo maken de nieuwe leerlingen makkelijk kennis met Magister Web, de App Magister Leerling/Ouder en Magister.me. U kunt in de powerpint als school die functionaliteit selecteren die uw school ‘aan’ heeft staan. Voor elke situatie staat het uitgewerkt. Uw school kan dus zelf een eigen pakket ter kennismaking samenstellen, in uw eigen huisstijl, als pdf opslaan en e-mailen naar de aankomende nieuwe brugklassers en hun ouders. De uitgebreide powerpoint met beeldschermen en toelichting staat op Magister Service > Documentatie > Leerlingen en ouders. Gebruikt u liever de nieuwe digitale folder van Magister om te e-mailen en de powerpoint op uw website of als presentatie in het mentoruur? Prima natuurlijk!

Meer binding met de nieuwe brugklassers 

Via de Brugklas App van onze partner ParentCom informeert en communiceert u direct met nieuwe leerlingen. In uw eigen huisstijl kunt u met hen belangrijke informatie delen, musthaves tonen en pushberichten versturen bij belangrijk nieuws of last-minute wijzigen. Alle communicatie verloopt via één kanaal. De Brugklas App is eenvoudig bij te houden en daarmee actueler dan drukwerk. U kunt met nieuwe leerlingen én ouders direct een goede binding aangaan voor een onbezorgde start van het nieuwe schooljaar met een eigen Brugklas App. De informatie uit de Magister folder voor brugklassers is ook beschikbaar in de Brugklas App. Gebruikt uw school deze Brugklas App al? Laat dan aan ParentCom weten of u de Magister informatie zichtbaar wilt hebben in deze app. Neem hiervoor contact op met ParentCom via info@parentcom.nl   Bent u nog onbekend met de Brugklas App? Neem dan een kijkje op de website www.brugklasapp.nl en ontdek de vele mogelijkheden en profiteer van de introductieaanbieding.

Wie is wie

Voor docenten is het vaak lastig om bij een start van een schooljaar alle nieuwe gezichten en namen te onthouden. Toch is het fijn om vanuit pedagogisch oogpunt de namen van de kinderen snel te kennen. Daarom hebben we in Magister voor docenten een Wie-Is-Wie spel toegevoegd. Met behulp van dit praktische Memory-achtige spel krijgt de docent een bepaalde groep leerlingen in beeld. Vervolgens is het zaak om de namen te koppelen aan de foto’s. Zo leren docenten de namen van hun leerlingen op een snelle, speelse manier kennen.

Ontwikkelingsperspectiefplan

Informatie verzuimoverzicht