image

Met de slimme, dynamische koppeling tussen Magister en de roosterpakketten Zermelo en Xedule zorgt u in een handomdraai voor kloppende, volledige en actuele roosters voor leerlingen en docenten. Flexibel roosteren was nog nooit zo eenvoudig.

De voordelen van de dynamische koppeling zijn legio

De scholen die de koppeling gebruiken, kunnen vertrouwen op kloppende, volledige en actuele roosters. Alle roosterupdates worden snel en betrouwbaar verwerkt. De dynamische roosterkoppeling biedt veel gemak voor de roostermaker(s). Handmatige acties en exports van (basis)roosters tussen het roosterpakket en Magister behoren tot het verleden. Eén druk op de publicatieknop in het roosterpakket is genoeg om leerlingen en docenten in korte tijd op de hoogte te stellen van (dagrooster)wijzigingen.

Daarnaast is het gebruik van verschillende pauzes tussen bijvoorbeeld onder- en bovenbouw en verkorte lesroosters (toetsroosters) geen probleem meer. De koppeling neemt het rooster dat vanuit het roosterpakket wordt gepubliceerd één op één over.

Tot slot zorgt de roosterkoppeling er ook voor dat gepersonaliseerd leren (leren op maat) weer een stap dichterbij is gekomen door de vele (individuele) mogelijkheden die beschikbaar komen. Dit alles is al te bereiken in grofweg drie weken tijd (inclusief testen en overstappen). Neem deze maand nog contact op met uw accountmanager om er zeker van te zijn dat u het nieuwe schooljaar vlekkeloos start met een dynamische koppeling tussen Magister en uw roosterpakket.

Maak de dynamische roosterkoppeling nu al gereed voor komend schooljaar

Er zijn een paar stappen die u moet zetten bij de overgang naar het nieuwe schooljaar. Vanzelfsprekend helpen wij u hier graag bij. Het is van belang om de dynamische roosterkoppeling tijdelijk op pauze te (laten) zetten wanneer u op 1 augustus, wanneer het nieuwe schooljaar start, nog niet wilt dat leerlingen, ouders en docenten direct het rooster kunnen bekijken. Mogelijk bent u daar immers nog mee bezig. Het is belangrijk dat u uw metadata voor het rooster goed op orde heeft. Hierbij kunt u denken aan het toevoegen en waar nodig verwijderen van klassen, lesgroepen, lokalen, vakken, personeelsleden en leerlingen. Voor een juiste werking moet de metadata in Magister gelijk zijn aan de metadata in het roosterpakket. Daarbij is het sterk aan te bevelen de basisinrichting in Magister als leidend te beschouwen.

Do’s en Don’ts tijdens webinar

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van de roosterkoppeling voor uw onderwijsinstelling? En wilt u weten welk gemak het u oplevert? Neem dan contact op met training@magister.nl of schrijf u in voor het webinar op donderdag 3 juni 2021. Tijdens dit webinar zetten we alle wetenswaardigheden van de dynamische roosterkoppeling nog eens op een rijtje. Ook gaan we dieper in op de do’s and don’ts. Vanzelfsprekend krijgt u alle gelegenheid om vragen te stellen.

Wereldrecord PTA foutloos invoeren gebroken!

Data opschonen voor start schooljaar

Werken in Magister gemakkelijker en effectiever door training